Logo Wil's Kracht Verslavingszorg mobiel

Wilma van Leeuwen

Verslavingscounselor

Master eerstegraads docentenopleiding

Na het atheneum ben ik in de gezondheidszorg terecht gekomen. Naast mijn werk was ik praktijkbegeleider en werkbegeleider. Om daarnaast les te mogen geven heb ik de eerstegraads Docentenopleiding gedaan aan de VU in Amsterdam. Ik heb daar mijn Master gehaald waardoor ik als coach mag werken. Na succesvolle afronding van de opleiding HBO Counseling, gevolgd door de opleiding Counselor in de Verslavingszorg, werkte ik als verslavingscounselor in een verslavingskliniek in Nederland. 

Ervaringsdeskundige

Nu heb je weinig aan een counselor met veel certificaten en diploma’s doch zonder ervaring,. Een coach of counselor kan jou niet verder helpen ontwikkelen dan zij zelf is… en omgekeerd heb je weinig aan een ervaringsdeskundige zolang die niet geschoold is in hulp verlenen;

  • Ik weet wat het is om een rugzak met bagage te hebben en die leeg te leren gooien.
  • Ik weet wat het is om te vechten tegen mezelf en de wereld en ook om daarmee te stoppen.
  • Ik weet wat het is om af te rekenen met verslavingsgedrag.
  • Jij hoeft niets uit te leggen. Ik begrijp jou.

Visie

Mijn visie is dat ieder mens een kans zou moeten krijgen om op eigen tempo te herstellen van de ziekte verslaving. Verslaving is een ziekte, geen morele zwakte. Niemand is verantwoordelijk voor zijn ziekte, maar kan wel verantwoording nemen voor de herstelmogelijkheden. Eén daarvan is hulp vragen en hulp aanvaarden. Een herstellende die niet meer wegloopt van gevoelens of problemen, zal een nieuwe strategie moeten leren aannemen om met het leven om te gaan.

Ervaringsdeskundige ondersteuning daarbij voegt toe.

Missie

Mijn missie is dat ik graag een wegwijzer en een ondersteuner wil zijn voor mensen die geen begin kunnen vinden in het leren omgaan met het leven. Mensen die dermate beschadigd zijn dat zij geen zelfliefde kunnen vinden, of zelfs met een diepe zelfhaat leven. Zelfhaat of zelfafwijzing is meestal onzichtbaar achter een dik masker van daadkracht, ego en een heilig ‘moeten’.  Mijn diepe wens is om te helpen dat masker onnodig te maken omdat achter dat masker een prachtig mens te vinden is die vrijheid mag ervaren. Vrij om te leven en het leven te waarderen.

® Wil’skracht verslavingszorg | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Ontwikkeling en vormgeving ZAINZ media

© Wil’skracht verslavingszorg
Alle rechten voorbehouden
Privacyverklaring

Ontwikkeling en vormgeving ZAINZ media